Fadderresa på 3400 meters höjd

Sista dagen i Amazonas inleddes med möjligheten till en tidig exkursion ut i djungeln för att spana på morgonpigga papegojor som slickar i sig mineral från strandkantens lerbank. Sen tog vi kanoten tillbaka till det lilla samhället Infierno där vi möttes av bussen som körde oss praktiskt taget direkt till flygplatsen i Puerto Maldonado. Med flyg tog vi oss på 30 minuter upp till Cusco på 3 400 meter över havet, en markant höjdskillnad som påverkade hela gruppen på ett eller annat sätt. Väl framme fick gruppen en vilodag för att acklimatisera sig till höjden.

Dagen efter var det palmsöndag och några valde att gå på mässa i katedralen medan andra tog del av firandet på stora torget. Kl 13.00 blev vi upphämtade på hotellet för en guidad tur runt Cusco. Vi besökte Saqsaywaman som är ett naturreservat med ruiner och stenblock från Inka-tiden, hälsade på Jesusstatyn som vakar över staden och avslutade med en regnig promenad genom stadskärnan och besök i katedralen där vi tittade på den peruanska versionen av ”Sista måltiden” där Jesus och lärjungarna äter marsvin.

När helgen nått sitt slut är det dags att förbereda sig för kommande fältdagar med Plan International. Vi delade in gruppen i två för att göra både fadderbarnsbesök samt ytterligare projektbesök. Den större gruppen kommer att besöka projekt i de närmre verksamhetsområdena till Cusco city, medan en mindre grupp beger sig upp genom Anderna för att besöka sina fadderbarn i några av de mest isolerade samhällena där Plan International arbetar. Vi har långa dagar framför oss men ser mycket fram emot att få möta ännu fler engagerade och inspirerande barn och vuxna.

Guidad tur i Saqsaywaman

Tempelruiner från Inkatiden mitt i Cusco.
Firande utanför katedralen på stora torget i Cusco City.

Av: Gunilla och Stephanie, Plan International

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *