Fadderresa till Filippinerna – första upplevelserna

Vi anländer till Manila på eftermiddagen med flyget från Doha. Trots den långa flygresan är vi förväntansfulla när vi susar fram längs Manilas gator på väg till vårt hotell. Solnedgången är vacker och området runt hotellet sprudlar av liv.

Faddrar på guidad tur i Manila.

Efter en god natts sömn och en riktigt härlig frukost är det dags att möta upp våra Plan International kollegor Mike och Nathan. De ger oss en introduktion till Plans verksamhet här i Filippinerna och berättar vad vi har att förvänta oss av dagarna när vi ska göra projektbesök.

Efter mötet fick vi möjlighet att uppleva vad Manila har att erbjuda genom en guidad tur runt om i staden. Manila kallades en gång i tiden för Orientens Paris och var en otroligt vacker stad. Tyvärr bombades staden hårt under andra världskriget vilket resulterade i att många av stadens skatter inte finns kvar idag. Även jordbävningar har haft påverkan på arkitekturen och många katedraler har blivit återuppbyggda flera gånger. Vi avslutade turen i det gamla spanska området Intramuros, som på latin betyder ”innanför murarna”. Murarna byggdes när Filippinerna var en spansk koloni på 1600-talet för att skydda staden från andra utländska invasioner. Vi åt middag på en lokal restaurang som även bjöd på en kulturell show med dans och musik.

Vi hörs snart igen!

Hälsningar, Emma, Malin och Planfaddrar, Plan International Sverige

Läs mer om våra fadderresor här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *