Mentorskap öppnar dörrar åt båda håll

Hejsan alla följare!

Vi i Plan International Sveriges Ungdomsråd (Pur) vill känna att vi har ett bra samarbete, kommunikation och utbyte med Planpersonalen. Där vi enkelt och framgångsrikt kan utbyta idéer och tankar med varandra om varandras arbeten och intressen. Därför har vissa av oss ”purare” ett slags mentor som vi kan göra detta lite extra med. Någon som är en liten kontakperson och en lite större och enklare väg in till Planpersonalen. Med mentorn pratar man lite extra och informerar om vårt arbete och den om sitt. Vi som purare tar med informationen och de eventuella frågorna till Pur och berättar vad som har hänt i mentorens arbete eller om Pur kan hjälpa till med något och detsamma för mentoren.

Jag (Ida) har en underbar mentor som heter Olivia! Vi har fått en mycket bra kontakt och många intressanta och givande diskussioner samt idéer! Vi har haft skypemöten och uppdaterat varandra när det händer saker och frågar när det är något någon vill ha hjälp med. I veckan har också Olivia kommit till min skola och föreläst, vilket var mycket givande och roligt att träffas och prata om allt. Vi hade det mycket trevligt och utbytte erfarenheter, historier och lärde känna varandra bättre. Jag fick jätte mycket bra tips för framtiden och fick höra mycket intressanta berättelser om hennes arbete!

Olivia gjorde besök i klassen

Eleverna på min skola var mycket positiva och blev mycket intresserade av Plan International efter Olivias härliga och givande föreläsning om hennes fina arbete.

Det var en mycket bra dag för att få en bättre kontakt och insyn i Planpersonalens arbete och de härliga människorna på Plan International. Jag kommer inom de närmaste veckorna åka till Olivia och vara med en dag i hennes arbete så som vi har planerat i nuläget vilket ska bli mycket kul och väldigt intressant. Något jag ser mycket fram emot!

Det här med mentorskapen gör så vi får ett bättre samarbete, kontakt och nytänkande idéer inom Plan International Sverige som leder till ett mer framgångsrikt och bättre arbete!

Av: Ida, Plan International Sveriges Ungdomsråd (Pur)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *