17-åriga Kevinne vågar drömma om framtiden igen

Kevinne är 17 år och bor i Benin. När hon var 14 blev hon förälskad i en kille. Men den lyckan var kortvarig. Hennes föräldrar förbjöd henne att träffa honom och skickade istället iväg henne att gifta sig med en äldre man som hade tre fruar. En månad efter bröllopet blev Kevinne gravid. Hon försökte vara stark men hennes man var våldsam så fort hon inte gjorde exakt som han sa.

Kevinne är 17 och mamma.

Nu har hon lyckats lämna mannen och bor hemma igen, men det har inte varit lätt. Genom Plan International som finns på plats i hennes område har Kevinne lärt sig om riskerna med tonårsgraviditeter och hon utbildar nu andra i denna fråga. Hon har också tagit kontrollen över sitt eget liv och börjat drömma om framtiden.

I salongen där hon utbildar sig.

– Med hjälp av Plan International så utbildar jag mig nu till frisör. Jag vill ha en egen inkomst och bygga ett liv för mig och mina barn. I framtiden vill jag öppna min egen salong, säger Kevinne.

Vi vill stärka fler tjejer som Kevinne och skapa mer framtidshopp. Är du med oss? Stötta vårt arbete genom att bli Planfadder här.

Av: Anna Andersson, Plan International Sverige

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *