Fadderresa till Vietnam!

Den 2 oktober strålar 18 förväntansfulla faddrar samman i London. Tillsammans med två representanter från Plan International Sverige ska de åka på Fadderresa till Vietnam. Under två veckors tid kommer de att få lära känna landet Vietnam, kulturen, maten och människorna. Dessutom kommer de att få besöka Plan International Vietnams projekt och träffa sina fadderbarn. Här på bloggen kommer ni kunna följa deras äventyr!

DSC_0041

Efter en lång resa från Sverige landade vi i varma Hanoi. Här möttes vi av vår guide och vi fick en första glimt av Vietnam på vår väg till hotellet. Efter lite vila var det dags att ge sig ut i den myllrande trafiken på Hanois gator för att äta lite lunch. På menyn stod nudlar. Restaurangen var inte direkt anpassad för resliga nordbor utan vi fick både akta huvudet, på grund av det låga taket, och böja rejält på benen på grund av de väldigt låga stolarna. Vår guide höll en kort ”äta med pinnar”-lektion och visade hur vi ska blanda samman nudlarna med kött, sås, grönsaker och nötter.

När vi alla var mätta och belåtna var det dags att lära känna staden lite bättre. Vi vandrade runt med vår guide och fascinerades över de stora samlingarna elledningar som hängde kors och tvärs mellan stolparna. Imponerande att de får det att fungera!

DSC_0036

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *