Fadderresan i Bolivia 2014 – Vi lär känna Santa Cruz

Vi vaknar till strålande sol. Alla är nyfikna på att ge sig ut och lära känna Santa Cruz. Vi möter vår guide och får en rundresa i staden Santa Cruz. Vi åker över en bro som går över en uttorkad flod och får se vackra omgivningar och fina hus i utkanten av denna stad innan det är dags att ta oss in mot centrum. Eftersom det är söndag är det många människor på stan som rör sig runt på olika torg och som sitter på restauranger och serveringar längs med vägarna.

Picture 110

Vi kommer fram till stadens hjärta, La Plaza (på svenska kort och gott torget). Här pågår högmässan i den vackra katedralen. De flesta i gruppen går in och tittar på hur katedralen ser ut inuti och lyssnar på musik. Sedan är det fri lek som gäller och våra faddrar passar på att göra som bolivianerna och strosa runt på torget, handla lite på hantverksmarknaden och några tar sig ett parti schack.

Schackspel på gång

När vi känner att magen börjar kurra lite är det dags för lunch. Vi kommer till en väldigt typisk boliviansk restaurang som är full med söndagsätande familjer. Det är högstämning och det spelas livemusik från en scen. Vi får ett långbord uppdukat åt oss och inom kort har alla fått dryck och även lite mat. Eller lite och lite… En klassisk latinamerikansk portion bestående av grillat kött, korv, ris med ost, annat ris, cassava, sallad, bönor mm. Sedan serveras även efterrätt. Mums säger vissa, bara en kaffe på maten säger andra.

Mätta och belåtna tar vi en liten promenad till hotellet där vi återhämtar oss efter gårdagens strapatser.

Idag var det också dags för det första fadderbarnsbesöket. Vår fadder Monica har sitt fadderbarn i närheten av Santa Cruz. Dock har kraftigt regn gjort vägarna lite svårframkomliga så fadderbarnet kom till Monica istället. Det blev ett kärt möte! Det fanns tid att lära känna såväl fadderbarn, lillebror och mamma. De hade mycket att prata om och fick en chans att lära känna varandra bättre. Besöket avslutades med en gemensam lunch på en närbelägen restaurang.

Första fadderbarnsbesöket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *