Det kom ett brev från Indien

Det här är Pushpa. Du kanske känner igen henne från våra filmer? Eller Plan-galan En kväll för världens döttrar, där du kunde se hur Magnus Samuelsson med dotter besökte Puspha.
Det här är Pushpa. Du kanske känner igen henne från våra filmer? Eller från Plan-galan En kväll för världens döttrar som sändes 8 mars? Där kunde man se hur det gick när Magnus Samuelsson hälsade på hemma hos Pushpa.

BECAUSE I AM A GIRL Har du sett vår film som rullar i reklampauserna på tv? Med flickan som pratar om sin farliga väg till skolan, och hur hennes dröm är att utbilda sig? Flickan finns på riktigt. Hon heter Pushpa, är 13 år och bor i Indien. Igår kom ett brev från henne:

PushpasLetterHindi4

Skrivet på hindi såklart, men översatt lyder det så här;

Kära Plan Sverige,

Hälsningar!

Jag är Pushpa, skriver till er från min by.  Jag och mina familjemedlemmar mår bra och hoppas att ni också gör det. Det här är för att säga tack, från min familj och människorna i min by för att ni producerat en dokumentärfilm om utbildning och flickors rättigheter i vår by. Jag är väldigt glad att få vara med i filmen. Mina studier går bra. Jag är glad att berätta att mina äldre systrar Durga och Dhanwanti gifter sig i april i år.

Tack.

Pushpa.

Värmer hjärtat – eller hur?

ps. Här är klippet med Pushpa,

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=No7W5rQ7JNw&w=640&h=360]

/Ammi Bohlin, projektledare marknad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *