Plan öppnar kontor i Burma

burmabarn

I dag den 4 januari är det Burmas självständighetsdag och därför passar det bra att berätta om att Plan nu öppnar kontor i Burma.

Plan inledde sitt stöd till Burma redan 2008 då landet drabbades av cyklonen Nargis som ödelade Burmas sydkust och dödade omkring 140 000 människor. Plan stödde lokala organisatorers humanitära arbete som snart utvecklades till en mer långsiktig verksamhet där man byggde nya skolor och hjälpte barn och deras familjer att hantera effekterna av katastrofen.

Plan saknade dock det godkännande från den burmesiska regeringen som krävdes för att öppna kontor i landet. Men i somras (2012) tecknade Plan och den burmesiska regeringen ett avtal som gör det möjligt för Plan att jobba i Burma de kommande tre åren. Arbetet kommer att fokusera på att förebygga katastrofer och att ge små barn en bra start i livet. Man kommer också att jobba med marginaliserade flickor och barn med funktionshinder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *