Varmt välkomnande i Caaguazú

FADDERRESAN I PARAGUAY Nu var det dags att bege sig österut till Plans programområde i Caaguazú. Under våra dagar med Plan besökte vi många skolor där vi fick ett otroligt varmt bemötande. I en av skolorna, utanför Caaguazú, hade barnen förberett en teater som handlar om vikten av att tvätta händerna för att undvika sjukdomar. Man visade även genom pjäsen hur viktigt det är med födelseregistrering för att barnen ska få tillgång till sjukvård. Förutom teatern bjöds vi på dans och musikuppträdande. Dessa är aktiviteter som ingår i Plans projekt ”bortom klassrummet” som syftar till att ge barnen och ungdomarna en givande fritid. En förälder förklarade att det här projektet gör henne trygg då hon har märkt hur hennes dotter fått ett umgänge och ett brinnande intresse genom projektet. Rektorn på skolan förklarade att syftet med projektet delvis var att minska de problem som landet har med ungdomskriminalitet genom att skapa en möjlighet för ungdomar att ha en givande fritid så att färre hamnar snett.

Barn som genom en pjäs visar vikten av hygien och födelseregistrering.
Barn som genom en pjäs visar vikten av hygien och födelseregistrering.

På Plans lokala kontor fick vi se ytterligare två delar av projektet, en fotoutställning, skapad av barnen och ett radioprojekt där vår fadder Erik blev intervjuad av två ungdomar som ingick i projektet. Erik fick frågor om Plans arbete för barns rättigheter och hur det är att vara fadder. Erik klarade det galant på sin fina spanska och programmet sändes veckan därpå i lokalradion.

Vår fadder Erik blir intervjuad för lokalradion.
Vår fadder Erik blir intervjuad för lokalradion.

Konsert med ungdomar från Plans projekt för aktiviteter efter skolan och en bildutställning från samma projekt.

Vi bjöds på en en jättebra konsert med ungdomar som deltog i Plans projekt för aktiviteter utanför skoltid. I projektet ingår även en del där ungdomar får lära sig att ta foton och de hade skapat en fin fotoutställning för oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *