Första besöket i fält

Vi välkomnades med juice från skolans trädgård.
Vi välkomnades med juice från skolans trädgård.

FADDERRESAN I PARAGUAY Nu var det dags för det första fältbesöket i San Pedro nordost om Asunción. Vi besökte olika projekt och Evas fadderbarn utanför San Pedro. Första stoppet var en skola, där eleverna bjöd oss på färskpressad juice av frukter från skolans egen odling. Genom Plan har många skolor i Paraguay fått tillgång till vattensystem och grödor för att starta odlingar. Det är barnen själva som sköter sådd och skörd för att kombinera kunskaper om att odla med att ge ett näringsrikt komplement till skolmaten.

Hela gruppen hos Evas fadderbarn Lizandro.
Hela gruppen hos Evas fadderbarn Lizandro.

Efter skolbesöket träffade vi en kvinnogrupp som ingår i ett av Plans mikrofinansieringsprojekt där kvinnorna själva odlar frukt och föder upp kycklingar. En representant från gruppen berättade om hur medlemmarna och deras familjer nu kan leva på den inkomst som de får från den verksamhet de bedriver tillsammans.

Hela gänget tillsammans med representanter från kvinnokommittén.
Hela gänget tillsammans med representanter från kvinnogruppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *