Nu springer vi så att diskrimineringen av flickor ryker all världens väg!

Flickarmband
Vi har knutit väldigt många flickarmband idag!

Ganska exakt två år efter att vi på Plan började fundera på om vår kampanj för flickors rättigheter och Tjejmilen skulle vara en bra kombination är det nu verklighet och Plan kommer att vara med imorgon när nästan 30 000 kvinnor springer en mil. Som förmånstagare för Tjejmilen försöker vi på Plan att göra Tjejmilen till en ännu bättre upplevelse för alla löpare, genom att ge möjlighet att springa för flickors rättigheter. Vår kampanj Because I am a girl sätter fokus på flickors mänskliga rättigheter, speciellt rätten att gå i skolan. För fastän väldigt många barn börjar i skolan är det allt för få flickor i utvecklingsländer som går klart. Många tvingas sluta av en eller annan anledning. Det kan vara allt från att de blir bortgifta, till att de tvingas till hårt hushållsarbete eller att de slutar när de får mens för att det inte finns ordentliga och separata toaletter. Detta vill vi stoppa!

Nu har jag stått i Plans monter på nummerlappsmässan dit alla löpare kommer i två dagar och en sak är säker. Tjejmilens löpare vill definitivt vara med och kämpa för flickors rättigheter de också! Vi har träffat så många fantastiska flickor, tjejer, kvinnor och tanter som mer än gärna springer med Plans flickarmband imorgon och som gärna fotar sig för att skicka in till Ban Ki Moon och FN för att berätta att flickors utbildning är väldigt viktigt!

Tack alla underbara Tjejmilenlöpare och stort lycka till imorgon! Nu springer vi så att diskriminering av flickor ryker all världens väg!

/Julia Daniels, projektledare för Tjejmilen på Plan Sverige

PS. Dagens ETC skriver om oss, läs gärna här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *