Tills vi möts igen!

CECILIA I FILIPPINERNA Då har dagen kommit, dagen då jag lämnar Filippinerna.Detta är också dagen för mitt sista blogginlägg för den här gången.

Innan jag lämnade Mindoro hade vi en avskedsmiddag för mig, eller despedida som det kallas här. Det blev tårfylld stämning när de sjöng ”remember me this way” till mig. De är verkligen världens sötaste kollegor 🙂 Kommer att sakna alla glädjespridare!

Sedan åkte jag igenom hela Occidental Mindoro för sista gången och Mindoro sa hej då genom att låta oss vänta vid ett sista vägarbete haha. Men sedan fick jag se ännu en vacker solnedgång ifrån färjan.

Vi var inte färdiga med avskeden där. Här är jag på en sista middag med mina kollegor ifrån Manila. De var så gulliga och hade köpt en traditionell handbroderad blus till mig. Den var så vacker så nu måste jag bli bjuden på någon väldigt fin tillställning så att jag kan använda den.

Den här bilden från mitt sista fältbesök får avsluta det hela. För några dagar sedan besökte jag ön Leyte och Plans projekt för att minska riskerna inför naturkatastrofer. Jag träffade lärare, skolsköterska och elever som alla fått utbildning ifrån Plan i bland annat första hjälpen. Innan dagen var slut samlades vi alla för en gruppbild 🙂

Självklart är det sorgligt att behöva åka härifrån, men bara en kort stund sedan tar all glädje över. Det går inte att vara ledsen med all den här glädjen, engagemanget och kärleken runt omkring sig. Är så imponerad över mina kollegor här och alla de resultat som uppnåtts och uppnås i och med Plans projekt. Allt som jag fått uppleva och ta del av är helt fantastiskt och att säga att det är ett minne för livet känns som ett understatement. Filippinerna och alla underbara människor har verkligen gått rakt in i mitt hjärta. Jag har sugit åt mig positiv energi i massor som jag tar med mig hem och sprider vidare 🙂 Jag kommer definitivt att återvända så fort jag får chansen. Jag tipsar också er alla att göra detsamma, Filippinerna är ett fantastiskt vackert land och det finns verkligen något för alla.
Så det här är inte farväl utan tills vi möts igen!

//Cecilia Karlén

Om ni vill stödja projekten här på Mindoro, och liknande projekt i Thailand, Laos och Pakistan, så är det minoritetsfadder som gäller! Klicka på den här länken för att bli fadder http://plansverige.org/bli-minoritetsfadder från bara 100 kr per månad.

Ni kan ge en engångsgåva som ger ett barn ett födelsebevis. Klicka på den här länken för att komma till Plan Sveriges gåvoshop http://plansverige.org/shop#

Tack för ert stöd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *