Du kan bidra till att födelseregistrera alla barn

• Varje år är det omkring 50 miljoner av världens nyfödda barn som inte registreras.  Främst i utvecklingsländerna. I Sydasien är 23 miljoner barn under fem år inte registrerade, medan Afrika söder om Sahara har den högsta andelen (66%) av oregistrerade barn under fem år.

•  Plans kampanj för allmän födelseregistrering har pågått sedan 2005 och har hittills registrerat fler än 40 miljoner människor, mestadels barn, i 32 länder. Plans påverkansarbete har lett till förbättrade lagar i 10 länder och berättigat 153 miljoner barn gratis födelseattest.

• Utan födelsebevis ”finns du inte”. Dessa barn saknar grundläggande rättigheter till skola, sjukvård och skydd.

Glöm inte att gratta mamma på Mors dag på söndag. När ni ändå är i gång med gratulationerna vore det fint om ni ville hjälpa oss med målet att födelseregistrera alla barn. På Mors dag ger nämligen alla klick på vår födelseapp på Facebook dubbla pengarna! Du klickar på appen och våra sponsorer skänker 20 kr till vårt arbete med att födelseregistrera alla barn. Till födelseappen!

Mer läsning: Barn blir inte registrerade på grund av diskrimineringen mot kvinnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *