Inspirerande vecka i Bangkok

Förra veckan spenderade jag i Bangkok för att delta i Plan Asiens ”Building Relations Network” möte. Deltagare ifrån alla Plans programländer i Asien utom Pakistan deltog och även några kollegor ifrån insamlingsländerna. Mötet hålls för att, som namnet avslöjar, bygga relationer och för att diskutera ämnen rörande sponsorship (fadderskap) som är aktuellt i Asien och internationellt. Jag presenterade vår resa och vi pratade mycket om minoritetsfadderskapet under mötet. Vi vill få fler insamlingsländer att bidra till projekten. Vi arbetade i grupp mycket under mötet och allt skrevs ner på papper som vi satte upp och presenterade för resten av deltagarna. Under mötet fick vi ta del av flera presentationer som handlade om dels hur insamlingsländerna arbetar och vilket deras fokus är. Även våra kollegor ifrån programländerna hade presentationer, här ser vi Yatie ifrån Indonesien som berättar om deras satsning för att födelseregistrera barn som bor i urbana stadsmiljöer. En av kvällarna hade vi en gemensam middag och parallellt med vårt möte pågick ett möte för ”Child protection” och deltagarna därifrån var också med på middagen. Det pågick även ett tredje möte i Bangkok som var en workshop för logistik under katastrofsituationer. Så många Plankollegor har det aldrig varit i samma stad tidigare 🙂 Här ser ni två damer med ruter i! Både Munira ifrån Indien och Neeta ifrån Nepal har arbetat för Plan i över 30 år!! De började arbeta på ett av fältkontoren i landet och har sedan arbetat sig upp och de är nu Sponsorship managers på respektive landskontor. Otroligt inspirerande att träffa dem och höra deras berättelser 🙂Sista dagen var det filminspelning på g i lunchrestaurangen så vi blev skickade högst upp i byggnaden till deras 43:e våning. Helt otrolig utsikt över Bangkok!

Här ser ni hela glada gänget som deltog på mötet! Det var fantastiskt att vara med på det här mötet, självklart för allt intressant som diskuterades, men främst för att jag fick möjlighet att träffa kollegor som jag mailat med i flera år. Det är så kul att få ett ansikte till mailen och av erfarenhet vet jag att den redan bra arbetsrelationen verkligen utvecklas och blir så mycket bättre efter att man setts. Ser fram emot att komma tillbaka till mitt jobb som handläggare för Asien och arbeta med alla engagerade kollegor snart igen 🙂

Nu är jag tillbaka i San Jose igen och imorgon påbörjar jag den sista månaden här i Filippinerna. Det går alldeles för snabbt, så nu gäller det att ta vara på tiden!

//Cecilia Karlén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *