Hallå där, Alan FriskHallå där Alan Frisk, Regionsamordnare Afrika, som åker till Etiopien på söndag.

Vad ska du göra där?
– Jag kommer att träffa Plan Etiopien och lokala partners för att påbörja två nya projekt som syftar till att skydda unga flickor från våld samt förbättra undervisningen i skolan. Jag kommer även att besöka ett område i södra Etiopien där Plan, med stöd av våra katastroffaddrar och Sida, försörjde samhällen med livsmedel och vatten under den svåra torkan förra året.

Hur länge blir du borta?
– 10 dagar.

Hur känns det att åka?
– Etiopien är ett land jag känner till sedan jag själv var barn, men aldrig har besökt. Under 80-talet led landet också av svår torka och uppmärksammades av flera artister under den så kallade Live Aid konserten. Det var min första kontakt med internationellt utvecklingsbistånd där jag har jobbat nu i snart 20 år. Så det känns lite som att uppfylla en dröm från barndomen.

Vilka är dina förhoppningar med resan?
– Plan i Sverige och Etiopien börjar en ny fas i vårt samarbete för Etiopiens barn där vi kompletterar vår humanitära verksamhet med mer långsiktiga utvecklingsprojekt. Katastrofer, liksom torkan som sker i Sahel just nu, kan alltid inträffa. Det viktiga är att vi bygger upp samhällen som bättre kan möta svårigheter, bland annat genom att få barnens perspektiv och behov med i utvecklingen. Jag hoppas att kunna bidra till detta i Etiopien med Plan Sveriges erfarenheter av barnrättsperspektivet och våra växande kunskaper inom humanitärt bistånd.

3 reaktioner på ”Hallå där, Alan Frisk”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *