Bebisen dödades för att hon var en flicka

Tre månader gamla Afreen dog efter att ha misshandlats brutalt av sin egen pappa. Anledningen? Hon föddes inte som pojke.

Barnet dog efter ett hjärtstillestånd på ett sjukhus i Bangalore, Indien i förra veckan. Den tre månader gamla bebisen togs till sjukhuset en vecka tidigare med en allvarlig skallskada och bett och brännmärken över kroppen, skriver Daily Telegraph.

Anklagad för att ha misshandlat bebisen står hennes egen pappa, Farooq. Anledningen ska vara att han var arg över att hon inte var en pojke.

Först visade den lilla flickan tecken på återhämtning, men hennes tillstånd försämrades snabbt.
– Hon hölls vid liv med livsuppehållande åtgärder, men tyvärr så klarade hon sig inte, säger läkaren Some Gowda.

Barnets mamma Reshma, 19 år, var rädd för att kontakta polisen efter att hon berättat att hennes man attackerat deras dotter.  Reshma berättar att hennes 37-åriga alkoholiserade make brukade slå henne efter Afreens födelse. I förra veckan kom han hem berusad och började misshandla henne igen för att hon fött en flicka.

När Reshma sov, misstänks Farooq stoppat kläder i bebisens mun för att dämpa skriken när han slog henne med ett trubbigt föremål. Mamman vaknade mitt i natten och fann sin dotter i kramper. Hon berättade för sin man, men han brydde sig inte. När dottern började kräkas blod, tog hon henne med sig och flydde till sjukhus.

Farooq hade misshandlade barnet två gånger tidigare, men Reshma klagade inte för att hon ville rädda äktenskapet. En gång tidigare hade han bitit barnet. Vid ett annat tillfälle hittade Reshma brännmärken från en cigarett på barnets panna och rygg.  På sjukhuset vågade Reshma anmäla sin man, och efter den påstådda misshandeln greps Farooq. Han står nu åtalad för mord på sin egen dotter.

Dödandet av kvinnliga foster och små flickor är utbrett i Indien, där även de utbildade och rika föredrar pojkar. Enligt 2011 Folkräkningsrapport är könsfördelningen i Indien 914 kvinnor på 1000 män.

Textbearbetning: Sofia Carlberg. För orginalartikel gå till Daily Telegraph

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *