Rapport från en semester

Så har jag äntligen fått semestra lite och se mer av detta vackra land. Efter fadderresans slut reste jag i några dagar med min pappa. Vårt första stopp på resan var ön Palawan.

Där bodde vi på Sabang beach i Puerto Princesa.

Därifrån gjorde vi en dagstur till Underground river som är ett av världens sju nya underverk. Det är en 8,2 km lång sjö under jord. Vi åkte en tur på ca 45 min in i grottan som var full av olika formationer och många fladdermöss och svalor. På sina ställen var det ungefär 60 m högt i tak, jättehäftigt!

Sedan åkte vi tillbaks till Luzon och tog oss ca två timmar norr om Manila till orten Tagaytay. Där finns Taal lake och mitt i sjön ligger Taal volcano som vi vandrade upp till. I vulkankratern finns ytterligare en sjö Crater lake som har en ö Vulcan point. Vulcan point är alltså den största ön i en sjö – på en ö i en sjö – på en ö i en sjö i kratern på världens minsta aktiva vulkan, festligt va? 🙂

Vi hade en fantastiskt utsikt ifrån vårt hotellrum. Taal volcano är den andra spetsen man ser framifrån. Fram tills att båten som tog oss över sjön stannade vid stranden trodde jag hela tiden att det var det första berget man ser med en så tydlig krater, men nu vet jag bättre 🙂

Sedan bytte jag en familjemedlem mot en annan, den 1 april åkte min pappa tillbaks till Sverige och min syster och hennes två vänner kom till Manila. Efter ett par dagar i Manila var det dags att bege sig till ännu en av Filippinernas vackra öar, Boracay. Ön är känd för sin långa sandstrand White beach där hotell, barer, caféer och restauranger trängs tillsammans med mängder av turister. Vi firade påsken där och hade det hur bra som helst.

Efter en vecka på Boracay, som vi kommit att tycka om väldigt mycket, var det dags att återvända till verkligheten. Jag vinkade farväl till min syster och hennes vänner i fredags och gick till kontoret. Det var dock fantastiskt att vara tillbaka, faktiskt saknat jobbet och mina kollegor mycket de senaste dagarna. Kan inte riktigt komma ihåg sist när jag längtade till jobbet på semestern? Det måste betyda att jag är otroligt lyckligt lottad just nu. Tiden rusar iväg och nu är det bara en och en halv månad kvar här i Filippinerna, ska se till att göra det bästa av det jag har kvar! 🙂

//Cecilia Karlén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *