Så mycket engagemang för klimatet

Igår hade vi ett samarbete med bloggportalen blogg.se där vi tipsade om vår klimatsatsning Stöd Barnarbete. Eftersom hela kampanjen går ut på att uppmärksamma ungdomars engagemang så kan man tycka att vi som arbetar med den borde vara härdade men nej, igår blev vi mer imponerande än vi varit på länge. Att se hur förstasidan på blogg.se fylldes med klimattips, bilder och egna historier var enormt roligt.

Olivia Häggqvist är en av de som skrev igår. Vi bestämde oss för att ställa några frågor till henne.

Varför ville du vara med i Plans klimatkampanj?
Olivia: Jag vill vara med och påverka och tycker att det arbete ni gör är bra. Därför ville jag bidra på det sättet jag kan och försöka sprida budskapet om att vara klimatsmart till mina läsare!

Vad är det viktigaste att göra för klimatet enligt dig?
Olivia: Det viktigaste att göra för klimatet för mig är att inte medvetet hoppa över där små sakerna som inte alls är jobbiga egentligen och som har betydelse för klimatet. Att man går de där extra metrarna för att stänga av en lampa istället för att inte göra det av ren lathet, till exempel. Om alla anstränger sig lite extra så kommer det bli skillnad!

Har du varit med i någons situation eller händelse då det du gjort verkligen spelat roll för andra?
Olivia: Oj, vilken svår fråga! Det har jag säkert, men inget jag kommer på nu på en gång! Jag tror nog att alla har påverkat nån annan person på något sätt, även fast man kanske inte vet om det själv. Jag har själv personer runt om kring mig som spelat roll på den jag är idag men som kanske inte själva tror att de gjort någon som helst inverkan på mig!

Engagera dig i kampanjen du också och läs Olivias blogginlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *