Idag reppar jag min ort!

Den här veckan har spenderats på kontoret mestadels för att se till att allt är färdigt inför resan. Faddergruppen kommer ju nämligen på lördag! Allt går enligt planerna så jag har en bra känsla just nu!

Så eftersom jag inte har några fina fälthistorier att berätta tänkte jag ta tillfället i akt att slå ett slag för San Jose och visa er orten där jag bor 🙂 ENJOY!

Här på Ricah´s äter vi vår lunch nästan varje dag. De lagar ett gäng olika rätter som oftast innehåller kött eller kyckling, så min vanligaste lunch är ris och en aubergine som är stekt med ägg. I det här fina blågråa huset bor jag! Min lägenhet upptar hela den andra våningen av huset.

Såhär ser det ut i centrum.

För att ta sig runt är det tricycle som gäller, det finns nämligen inga taxibilar här. Lyckligtvis finns i princip allt inom 10-mins promenadväg så jag går för det mesta. Nu ser det ju ganska trevligt ut på den här bilden, men husen som ligger här vid floden är verkligen fallfärdiga ruckel. Blir förvånad varje dag jag ser att de står kvar. Sikatuna beach ligger en 5-10 mins tricycleresa bort från centrum.

San Jose kanske inte ser mycket ut för världen, men jag gillar det verkligen. Det mesta som man behöver finns nära, alla som bor här är trevliga och allt är tryggt. Att handla grönsaker på marknaden är oftast veckans bästa, finns hur mycket som helst och det är otroligt billigt. Ett kilo tomater kostar ungefär två kronor (!), får man ens en tomat för två kronor hemma? Har även hittat ett gym fem min bort där jag legat i hårdträning de senaste veckorna. Det ska bli väldigt intressant och se om det gett någon effekt nu när vi ska vandra upp till Balani igen nästa vecka.

Som sagt faddergruppen kommer på lördag och så länge internetuppkopplingen tillåter ska jag försöka dela med mig av allt fantastiskt som vi kommer uppleva under resans gång 🙂

 

//Cecilia Karlén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *