I Dar Es Salaams respekteras barns rättigheter allt mer

I distriktet Ilala i centrala Dar Es Salaam bor Gun och Gunnars fadderbarn Amani. Här står husen tätt och det är många människor som trängs på relativt små ytor. Större delen av Dar Es Salaams befolkning bor i liknade (slum)områden. Plan har varit närvarande sedan 1992 för höja människornas levnadsstandard där staten inte mäktar med. I samarbete med lokala organisationer och kommunfullmäktige i Ilala har Plan genomfört flera projekt inom olika områden: hälsa, rent vatten, utbildning och födelseregistrering samt kampanjer som lett till att barns rättigheter numera i större utsträckning respekteras och tas till vara i samhället.

Gunnar och Gun från Sollefteå tillsammans med Amani och hans mamma och pappa. Det var verkligen en stor dag för Amani den här måndagen i mars. Hans pappa berättade att ända sedan de fått veta, för flera månader sen, att Gunnar och Gun skulle komma på besök, hade Amani frågat varje dag om det var idag de skulle komma.
Amani var uppenbart nöjd och även alla hans kompisar och grannar som var med under hela besöket tyckte också det var spännande.
När Plans chaufför satte på bilstereon uppstod spontandans bland alla barnen – Kiduku, en mycket populär dans bland barnen som den här killen bemästrade fullt ut!
Färgstarka kvinnor satt och iakttog oss från andras sidan gatan. Damen till vänster är Amanis moster.
Hej då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *