Sabina träffar Semeni

Sabinas fadderbarn Semeni går på en katolsk flickskola inne i Mwanza stad. Här bor och studerar över 400 flickor. De är alla ambitiösa och många av dem drömmer om att bli läkare.

Flickorna samlas här varje dag klockan 18.00 för att be tillsammans. Vi var på besök sent på eftermiddagen, så Semeni fick lov att hoppa över bönen eftersom hon hade besökare. Det är väldigt sällan som det kommer besök (och som det tillåts) till skolan så det var en speciell dag för Semeni.

– Jag blev så glad att höra att Semeni fått chans att studera här, för jag vet att det länge varit hennes dröm. Det har hon skrivit i breven, säger Sabina. Det är tack vare att familjen har en tryggad ekonomisk försörjning genom att båda föräldrarna arbetar och att Semeni är duktig i skolan. Mamman har en butik och pappan kör transporter. Många ungdomar har inte möjlighet att fortsätta till motsvarande gymnasiet av ekonomiska skäl, men också för att de har bristande kunskaper för att studera vidare.

Sabina fick följa med till Semenis klassrum där alla flickor satt och studerade. Hon fick en massa frågor och alla flickor var väldigt intresserade av att höra om Sverige.

Även Semenis pappa var med på besöket eftersom han jobbar i stan. Semeni träffar inte sin familj så ofta så det var roligt för dem också att ses.

Sabina och Semeni kunde prata med varandra på engelska och det verkade som om de kom riktigt bra överens.
– Det här mötet kunde inte ha blivit bättre, sa Sabina. Jag brukar inte vara sentimental men det här är inget man bara släpper, jag kommer tänka ofta på den här dagen.

/Åsa Malmqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *