Göran och Susann fick träffa Rahel

Hela familjen var samlad när vi kom. De hade förberett med en liten träsoffa och några pallar samt en matta på marken i skuggan under ett träd. Där satt vi och pratade om allt möjligt i nästan två timmar, via tolk på Swahili och vissa gånger direkt på engelska med Rahel och hennes storebror som kunde lite engelska.

Rahel bor med sin mamma och 6 syskon utanför Mwanza. Rahels mamma som är gravid med sitt sjunde barn försörjer främst familjen genom att hyra ut ett av sina hus för 10 000 T. shilling i månaden (cirka 45 kronor).

Susann och Göran visade foton och berättade, bland annat om snö… ”Karibu sana, karibu sana”, upprepade mamman ofta vilket  betyder ungefär känn er välkomna.  Ett möte som garanterat gjort stort avtryck och som man säkert kommer att tala om länge och sent glömma, både i Stockholm och i Mwanza!

/Åsa Malmqvist

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *