Volontärerna promenerar i 3,5 timme

Trots att det finns en del turism i Lalibela lever många barn i regionen i fattigdom och får inte sina grundläggande behov och rättigheter tillgodosedda. Det finns flera organisationer som arbetar för barn i staden, men det är endast Plan som arbetar i de svåråtkomliga samhällena uppe i bergen utanför staden. Först och främst behöver man kunna nå fram till de barn som lever utanför stadens myller.

Därför har Plan har tillsammans med lokalbefolkningen byggt vägar, broar och skolor i området. Innan vägarna var på plats fraktades byggnadsmaterial med åsnor upp till 3000 meters höjd. Numera kan en fyrhjulsdriven bil ta sig fram men trots det är det väldigt avlägset och svårframkomligt.

Vägarna kräver ständigt underhåll av lokalbefolkningen och efter drygt två skumpiga timmar i bilen måste vi gå sista biten. Det är brant men Kajsa och Claes är fast beslutna att inte ge upp nu när de äntligen är så nära sitt fadderbarns hem.
Två volontärer handhar 900 fadderbarn i ett ofattbart stort område i bergen. De promenerar 3,5 timmar till Plans kontor i Lalibela varje gång de ska lämna brev, fotografier och information till årsuppdateringarna.
De allra flesta som lever här är självförsörjande bönder.
Lön för mödan - ett kärt möte och Claes och Kajsas fotografier från Sverige var populära.

Text och foto: Åsa Malmqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *