Shamel kom och mötte oss

Joel och Tove från Orust var pirriga på morgonen när jag mötte dem vid frukost. När vi sen satte oss i bilen och körde i väg kändes det väldigt spännande att den här dagen som de längtat efter hade kommit. Resan till fadderbarnet tog nästan två timmar och vägen var dramatisk och nästan obeskrivligt vacker. Jag hörde Tove säga från baksätet: ”Det här kommer jag aldrig att glömma, det är nästan ofattbart att vi är här”. Hon berättade också att fotot på inbjudan till resan var det som gjorde att hon anmälde sig och Joel. Nu var vi där, där fotot tagits…

Shamel kom och mötte oss på vägen när vi kom gående. Han hade väntat och tog stolt med oss till sitt hem som låg en liten bit bort. Eftersom vi skulle komma hade han fått ledigt från skolan. Vi blev inbjuda i huset och satt ner och pratade en stund. Tove och Joel visade bilder och även familjen hade bilder att visa. Shamel fick skolmaterial och sen det bästa av allt – en fotboll av Joel! Ganska snart var killarna ute och spelade.

Shamel visade oss sin skola som låg nära hemmet med en vidunderlig utsikt. Vi var bara tvungna att ta en bild! På vägen tillbaka till hemmet vände sig Joel till mig och sa: "Åsa, det här får man nog bara vara med om en gång i livet."

Tillbaka i hemmet blev vi inbjudna på kaffe ceremoni innan det var dags att säga hej då. Shamel och hans lillasyster följde oss en bit på vägen och vinkade sedan farväl. Shamel med fotbollen tryckt under armen. Han såg glad ut. Det var Tove och Joel också även det var känslosamt att ge sig av efter ett så starkt och nära möte.

Tove visar var Sverige ligger och hur de rest för att komma till Etiopien.
Det spelar ingen roll om man talar samma språk, man kan förstå varandra ändå! Joel och Shamel blev snabbt vänner, det skiljer knappt ett år mellan dem.
Full aktivitet utanför bostaden, fotbollen och studsbollarna höll Joel, Shamel och hans syskon sysselsatta i timmar! Vi hade alla väldigt roligt och skrattade mycket tillsammans.
Familjens minsting sprang och lekte outtröttligt och var på strålande humör hela besöket. Just här tog han en liten paus.

Text och foto: Åsa Malmqvist

En reaktion på ”Shamel kom och mötte oss”

  1. Det ser väldigt vackert ut! Hoppas ni har det bra. Skall bli spännande att höra om resan när ni kommer hem. Kram från ett regnigt och mörkt Bergsvägen. /Helena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *