”Det lukar pyton”

Efter några intensiva dagar i fält har Plan Etiopiens personal en välförtjänt helg framför sig. Ylva och jag reser vidare med gruppen till Arba Minch. Under den 12 timmar (!) långa bussfärden finns det tid för reflektion. Jag är ganska säker på att alla känner att Plans arbete är viktigt efter att ha mött dessa människor som så engagerat berättat för oss och visat på vilka förändringar som kan åstadkommas om man jobbar tillsammans.

Resan går genom ett fantastiskt landskap. Vi åker upp och ner för bergen på skumpiga serpentinvägar och vi är så glada att vi har de chaufförer vi har: Abbay (vars namn betyder Blå Nilen) och ”Kung” Solomon.

Nästan framme i Arba Minch ser vi en överkörd Pytonorm som ligger på vägen. När stanken fyller bussen då vi kör förbi blir det uppenbart var uttrycket ”Det lukar pyton kommer ifrån…”

Barnen som tog emot när vi kom på besök till en av skolorna som Plan startat upp tillsammans med lokalbefolkningen. Nu drivs den helt utan Plans stöd. Foto: Åsa Malmqvist
Redan i förskolan får barnen undervisning både i det amhariska och engelska alfabetet. De var ivriga att visa oss vad de lärt sig på svarta tavlan. Foto: Åsa Malmqvist
Ylva och Blå Nilen. Foto: Åsa Malmqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *