I dag är vattnet säkert

Vid ett av de 22 tappställena. "Samling vid pumpen" Foto: Åsa Malmqvist

Vår yngsta deltagare, Joel,  berättade ikväll på middagen hur bra han tycker det är att Plan byggt en vattenreservoar tillsammans med lokalbefolkningen. Innan fick man köpa 20 liter vatten för 2,50 birr och numera motsvarar 1000 liter en kostnad på 5 birr.
– Förstår ni, det är ju bara 20 öre! menade Joel.

Dessutom, förut var det få som kunde ta sig ända till Jimma för att köpa vatten, de allra flesta fick använda vatten ur floden eller från vattendrag. I dag är vattnet säkert och sjukdomarna har minskat i de 4000 hushåll som omfattas av projektet. Vattenreservoaren ska också underhållas vilket skapat nya arbetstillfällen.

Joel, 12 år. Foto: Åsa Malmqvist

/Åsa Malmqvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *