”Jag skulle känt igen honom bland 200 småpojkar”

– Jag skulle känt igen honom bland 200 småpojkar, säger Margareta lite tyst när vi går igenom lekparken vid förskolan.

Nisse och Margareta var först ut att få träffa sitt fadderbarn på fadderresan här i Etiopien. Margareta kände direkt igen den lilla pojken från bilderna. Han är bara fem år så storasystern hade kommit från sin skola för att vara med när vi kom dit. Efter en rundvandring på förskolan och efter att Nisse och Margareta lämnat över skolmaterial till rektorn som de släpat hela vägen från Norrköping blev vi hembjudna till familjen på traditionellt hemmarostat kaffe och popcorn.

Efter en intensiv dag med många intryck är det hög tid för mig och Ylva att gå och lägga oss. Klockan är snart tolv och vi måste packa våra väskor för tidigt imorgon bär det av söderut mot Jimma.

Text & foto: Åsa Malmqvist


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *