Hallå där Åsa Malmqvist

Åsa Malmqvist

Hallå där Åsa Malmqvist, projektledaransvarig för Plans gruppresor som åkte till Etiopien i lördags.

Vad ska du göra där?
– Jag åker tillsammans med en grupp faddrar och min kollega Ylva Kullander. Vi är totalt 24 stycken och vi ska ta oss runt till många platser i detta stora land med flyg och buss. Vi kommer att besöka huvudstaden Addis Abeba, Jimma, Lalibela, Arba Minch och Gondar. Se reseprogrammet här!

Vad kommer faddrarna få vara med om?
– Många spännande möten och intressanta upplevelser. Många av fadderbarnen bor på avlägsna platser så vi kommer att få resa långa sträckor. Det är inte ens så att det finns vägar fram till byarna så vissa sträckor kommer vi att gå till fots eller om det är väldigt långt ta hjälp av åsnor.

Hur länge blir du borta?
– 17 dagar

Vad ser du mest fram emot?
– Jag har aldrig varit i Etiopien och jag tror att det är ett fascinerande land på många sätt som jag ser fram emot att lära känna.

Vad glömmer du inte att packa ner?
– Passet och ficklampa i fall det blir strömavbrott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *