”Jag heter numera Chippo”

Bertha och Joseph agerade framför kameran som de aldrig gjort annat. Foto: Elsa Falk

Då var snart mitt Afrika-äventyr slut. Det har varit oerhört spännande och lärorikt att varit här, men nu längtar jag hem till min familj.

Det sista i filmväg som vi gjorde på förmiddagen var av mer organiserad karaktär. Efter manusförfattande på morgonen filmade vi ett arrangerat möte mellan våra två lokala värdar på plats, Bertha från Save The Children Sweden och Joseph från Plan. Deras uppgift i reportaget var att beskriva hur två organisationer genom samarbete och kommunikation lär från varandra och effektiviserar arbetet ute i fält. Målet är att varje krona som skänks ska komma till nytta.

Jag vet inte riktigt vem som kom på denna vinkel på reportaget faktiskt. Men måste säga att jag nu inser hur bra det var att få detta möte dokumenterat. Som givare vill man ju naturligtvis att de pengar man skänker når fram och egentligen är det ju inte huvudsaken genom vilken organisation. Därför är det viktigt att visa att vi organisationer faktiskt samverkar. Allt för att så många som möjligt på vår jord ska få en så bra framtid som möjligt.

Det här blir mitt sista blogginlägg. I alla fall för den här resan.

PS. Jag glömde att berätta att jag fått ett nytt namn här i Zambia. Jag heter numera Chippo. Det betyder ”gåva” på språket Nyanja. Vackert! DS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *