Här är både barn och föräldrar delaktiga

Det finns inga statliga förskolor i Dominikanska Republiken, därför är Plan med och stöttar lokala initiativ till verksamhet för barn mellan 0-5 år. Här får barnen både leka och lära sig praktiska saker samtidigt som de får en förberedande kunskap inför skolan. Även föräldrarna är delaktiga och verksamheten bygger på volontära insatser. Föräldrarna får lära sig vikten av stimulans för barnen och att inte bruka våld mot dem, vilket tyvärr är vanligt förekommande.

Då vi besökte detta center i Azua möttes vi av underbart glada barn. Vi blev kära i alla barnen och alldeles speciellt charmade av killen med Spiderkeps som sjöng solo för oss och kunde alla tolv månader. Och flickan till höger om honom kunde räkna till 10 – på engelska!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *