Hallå där, Åsa Malmqvist

Åsa Malmqvist i Peru.

Hallå där Åsa Malmqvist, projektledaransvarig för Plans gruppresor som åker till Dominikanska republiken i dag.

Vad ska du göra där?
– Jag åker med en grupp på 18 faddrar för att ta del av Plans arbete och för att lära känna en annan del av Dominikanska republiken än vad de flesta gör som reser hit. Vi kommer att hålla till främst i den sydvästra delen av landet, på gränsen till Haiti. Det är här Plan har sin verksamhet och det är också här det är som fattigast.

Vad kommer faddrarna som reser med få uppleva?
– Vi kommer först att vara några dagar i huvudstaden Santo Domingo. En förmiddag besöker vi Plans kontor där för att få en överblick och introduktion av Plans arbete i landet. Sedan reser vi till Barahona som blir vår bas under en vecka då vi besöker Plans programområden och fältkontoren San Juan, Azua, Barahona och Pedernales. Alla som har fadderbarn i landet kommer att få träffa dem och deras familjer och framförallt kommer vi att få ta del av flera projekt som Plan bedriver tillsammans med lokalbefolkningen. Till exempel projekt för barns deltagande och skydd, projekt inom utbildning och mikrofinansiering. Ett av projekten vi besöker ligger på andra sidan gränsen i Haiti. I tillägg till detta kommer vi även att uppleva vackra stränder och små färgrika städer, marknader och kanske ta oss ett och annat bad.

Hur länge blir ni borta?
– I drygt två veckor.

Hur känns det att åka?
– Spännande! Jag tror hela gruppen är väldigt förväntansfull. Det är svårt att föreställa sig helt hur det kommer att bli då det är första gången vi reser hit.

Vilka är dina förhoppningar med resan?
– Ambitionen är alltid att faddrarna ska vara med om sitt livs resa, så det är min förhoppning att det ska bli så. Självklart hoppas jag också att alla kommer att känna sig stolta över att stödja Plans arbete och att de vill sprida sina nya erfarenhet till vänner och bekanta när de kommer hem. Så att vi får fler faddrar till Plan och inte minst Dominikanska republiken.

Läs mer om Plans gruppresor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *